MTI KÖZLEMÉNY 2020 február 18.-án! Betörtek, loptak és rongáltak a MAZSISZEM által bérelt, egy társasház mosókonyhájában tárolt tárgyakból!

MTI KÖZLEMÉNY 2020 február 18.-án! Betörtek, loptak és rongáltak a MAZSISZEM által bérelt, egy társasház mosókonyhájában tárolt tárgyakból!

2020. február 18., kedd 09:27
A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye
Budapest, 2020. február 18., kedd (OS) – Lopás és betörés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás 2020. február 9.-én, ugyanis eddig ismeretlen tettesek kárt tettek és elloptak muzeális rituális-kegytárgyakat a MAZSISZEM által bérelt társasházi mosókonyha helységből. Rosenfeld Dániel Imre kántor a szervezetünk elnöke másodmagával szeretett volna néhány kiállítási anyagot elhozni egy másnapi holokauszt témájú színházi darabhoz kapcsolódó kiállításhoz.
Megdöbbenve tapasztalták, hogy a dobozok egy része fel van szakítva, és hiányosak a tartalmuk. Most egy biztonságosabb helyen vannak tárolva, de várunk nagyobb helységfelajánlást is.
A vallási hagyományoknak megfelelően a pószulnak, a hitéletben már nem használatos eszközöket szintén el szokták temetni.
Rosenfeld Dániel kántor elnök úr számos pesti, vidéki határon túli közösségben és temetőkben járt ahol megengedték, hogy a genisakból temetésre váró anyagokból válogasson, mert azt vallja, azzal, hogy bizonyos dolgokat elásunk, a múltunknak egy részét is eltemetjük.
Ez a világon egyedülálló gyűjtemény sajátja, több mint másfél évtizede gyűjti nem haszonszerzés, hanem a zsidó kultúra, tradíció megőrzése, továbbörökítése céljából megmenti és tanító, oktató célzattal vándorkiállításokat csinál, melyet főként nagyszülei, illetve a Soában elgázosított dédszülei emlékének áldoz.
Várja továbbra is azok felajánlását, akik szeretnék, ha ily módon lenne megőrizve bármiféle dokumentum, tárgy, családi emlék!
Email: elnok@mazsiszem.hu Tel: 061 617 38 17, 06 20 622 16 64
Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)
http://os.mti.hu/hirek/150386/a_magyar_zsido_szabadsagharcosokert_emlekbizottsag-mazsiszem_kozlemenye

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük